MK&KARAMBA

Opis forum

Ogłoszenie

Tutaj możesz wpisać treść ogłoszenia.

#1 2009-06-21 14:25:05

karamba

Administrator

7568194
Call me!
Zarejestrowany: 2009-06-21
Posty: 12
Punktów :   

KUCHNIA POLSKA

Fasolowa z kawałkami kiełbasy

Składniki:
• 1 kg pikantnej kiełbasy
• 3 żółte cebule
• 4 gałązki tymianku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 7 ½ l bulionu wołowego
• 1 kg ugotowanej fasoli cannellini
• 2/3 szkl. przepiciu czerwonej papryki
• 4 ząbki czosnku

Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucić pokrojoną w szerokie plasterki kiełbasę, trzymać na ogniu ok. 3 minut po czym wrzucić posiekaną cebulę i smażyć jeszcze 1 minutę.
Następnie wlać bulion i gotować ok. 1 godziny, wówczas wrzucić fasolę i gotować kolejne 30 minut.
Przed podaniem każdą miseczkę z zupą udekorować odrobiną przecieru z papryki, pastą czosnkową oraz listkami tymianku

Offline

 
Tutaj możesz wpisać treść, która ma sie ukazać w stopce forum.

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.habanina23.pun.pl www.dsw.pun.pl www.solidmcgrcg.pun.pl www.angelking47.pun.pl www.dezerter.pun.pl